Bacalao med kikerter

FNs generalforsamling har fastslått at 2016 var belgfruktens år. Kikerter er en del av denne erteblomstfamilien og har mange positive egenskaper. De er svært næringsrike, billige og har visst også viktige helsefordeler. Sist men ikke minst er de et kjempegodt innslag i mange retter  som i denne hvor de serveres sammen med bacalao.

Ingredienser (4 personer)

  • 700 g klippfisk (før utvanning), i biter
  • 1 pose tørre kikerter (evt. 1 boks hermetisk)
  • 1-2 gule løk, i ringer
  • 1 hvitløk, presset
  • salt og pepper
  • 1 kvast fersk rosmarin
  • 2 ss olivenolje, ekstra vergin

Bacalao:

Som en tommelfingerregel benyttes ni deler vann til en del fisk. Fisken skal vannes ut i  2 døgn, og vannet skal byttes ut et par ganger i løpet av denne perioden. Det er viktig å alltid smake på fisken før du tilbereder den, for hvis det er for mye salt igjen i kjøttet er hele retten ødelagt. Det er også mulig å kjøpe ferdig utvannet klippfisk, men personlig synes jeg bacalaoen blir best når jeg vanner ut klippfisken selv.

Kikerter:

Legg kikertene i vann 7-8 timer før du koker dem. Det er viktig at de skylles godt etter å ha ligget i bløt. Det er mulig å bruke ferdig tilberedte kikerter, enten på boks eller glass, men personlig liker jeg best når ting er laget helt fra bunn av. De kokes med rosmarin og hvitløk til de er helt myke.

Stek løken i en kjele på middels varme til den er helt myk. Tilsett bacalao skåret i stykker og kikertene. Stekes sammen i cirka 10 – 15 minutter. Serveres gjerne med flatbrød eller bruschetta.

Buon appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s