Paccheri al carciofo

Tid: ca. 1 time. Vanskelighetsgrad: Middels

20170403_190446

20170406_195422-1

Det er ikke grenser for hvor mye godt man kan trylle frem med bare noen få ingredienser. For min del er det ofte det jeg finner i kjøleskapet som bestemmer menyen. Som i dette tilfellet; hva gjør man når det bare er en potet igjen men man har hele fire deilige artisjokker? Tenke, tenke , tenke….. Dagen før hadde jeg diskutert matlaging med en venninne av meg og hun hadde sett et program hvor den berømte italiensk mesterkokken Antonino Cannavacciuolo  brukte en potet for å lage en kremet konsistens. Han mener at fløte, som vanligvis brukes, ofte er en smaksdemper. Så flott, da var det jo helt perfekt at jeg bare hadde en potet igjen 🙂 Jeg har alltid flere pastatyper i kjøkkenskapet og da jeg så jeg hadde paccheri var ideen på plass, her kommer den:

Ingredienser ( 2 personer)

  • 7-8 paccheri per person
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 potet, i biter
  • 1-2 dl grønnsaksbuljong
  • 4 artisjokker
  • bladpersille, hakket
  • salt
  • pepper
  • ekstra vergin olivenolje
  • parmesan

20170406_131109Rens artisjokkene, skjær hjertet i skiver og stek dem sammen med løk og poteter på høy varme i 2-3 minutter. Sett deretter ned varmen, tilsett persille salt, pepper og hell så over varm buljong.  La dette stå og småkoke til potetene er helt myke og buljongvannet fordampet  (15 minutter cirka). Mos så potetene med en gaffel mens du lar artiskokkene være. Det er lurt å ha kjelen med buljong stående på plata ved siden av slik at du kan ha i litt av gangen etter behov. Det er viktig å ikke få for mye vann slik at det blir en suppe ut av det. Pastaen kokes ved siden av og når den er ferdig rører du inn  olje og parmesan og lar den avkjøle seg. Når begge deler er lunkne  fyller du paccheri`ene med «kremen» av artisjokker og poteter og plasserer dem vertikalt på tallerkenen. En liten persillekvast på toppen og du har ikke bare en deilig, men også en elegant rett som passer godt i et selskap.

Buon Appetito

20170407_091230-1En god flaske vin til maten er heller ikke å forakte. Denne hvitvinen fra distriktet rundt Bologna kan absolutt anbefales.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s