Nøttedrikk «Nocino»

20170806_152709-1For å få den perfekte Nocino, en deilig italiensk likør, skal valnøttene som er hovedingrediensen, plukkes Sankthans. På denne tiden av året er nøttene ennå er grønne noe som er viktig for å få den runde, fine smaken. Venter man for lenge blir smaken  bitter og anstrengelsene vil være forgjeves. Nocino er en populær drikk vinterstid. Den er ypperlig når det ute blåser nordavind mens du kan sitte inne foran peisen og nippe til et glass med mens du leser en god bok. For å bøte på samvittigheten sier italienerne at den er perfekt for fordøyelsen, nesten som om den skulle hatt medisinsk effekt.

Jeg går ofte litt utenom tradisjonene og serverer den når jeg har sommergjester. Min søster Vibeke ble så begeistret da hun smakte den for første gang at hun kjøpte med seg en flaske hjem til Norge. Skuffelsen var stor da hun kom hjem og åpnet den, det var ikke som den likøren hun hadde smakt hjemme hos storesøster. Det er stor forskjell på hjemmelaget Nocino og den kommersielle. Jeg tror hun har flaska stående fortsatt etter flere år…

Ingredienser

  • 1 liter sprit ( 95  ͦ )
  • 40 grønne valnøtter
  • 6 nelliker
  • 3-4 biter av sitronskall (pass på å bare få med det gule, ikke det hvite på innsiden)
  • 1/4 kanelstang
  • 1/2 kg sukker
  • 4 dl vann

Vask nøttene godt, del dem i fire og legg dem på et glass sprit sammen med nellikene, sitronskallet og kanelstengene. Glasset skal plasseres i solsteken og her skal det stå  i 40 dager til all aromaen fra nøttene og kryddere har blitt frigjort. Bruk et rent kjøkkenhåndkle til å filtrere spriten. Kok opp vann og rør i sukkeret til det løser seg opp. La væsken avkjøle seg og bland den sammen med spriten, hell den over på flasker og la dem stå på et kjølig, mørkt rom og godgjøre seg i 6 måneder. Håper dere etter å ha lest denne oppskriften, vet å sette pris på det neste gang jeg serverer et glass Nocino.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s