Forretter

Det sies at en god start er halve jobben, så valget av forrett er viktig for at måltidet skal bli vellykket. Forretten er nemlig gjestens første møte med maten og er med på å stimulere smaksløkene.  Den skal hverken være for stor eller for liten og selv om den må planlegges i forhold til hovedretten skal den i seg selv gi en spesiell og unik opplevelse.

Et måltid starter med det vi ser, så bruk litt ekstra tid på «Make Up`en», da vil gjestene føle at du setter pris på dem og ikke har glemt den viktigste ingrediensen; kjærlighet!

Trøffel

Søndag var min gode venn og veterinær, Francesco på «trøffeljakt» i Abruzzo. Trøffel ses20161122_183133ongen (for Tuber uncinato) starter 1 oktober , og varer frem til 15 mars. Trøfler er en sopptype som vokser under jorden og man bruker spesialtrenede hunder for å finne dem. Man må gå på kurs, ta en eksamen og kjøpe et «trøffel kort» for å få lov å gå på «trøffeltur». En autorisert «trøffeljeger» kan godt ha med seg en venn og Francesco er med på minst en tur hvert år. Det er etter hvert blitt en tradisjon at vi har et trøffelmåltid sammen noe jeg setter veldig pris på. I år ble det «scamorza» ost med trøffel til forrett og auberginer med trøffel og becamella saus som hovedrett. Trøffelen har en veldig spesiell smak som traff smaksløkene mine med et pang, derfor er dette alltid en stor begivenhet.
scamorza.

img-20161121-wa0001 img_20161118_204517 20161122_191121 20161118_205754

«Bruschetta»

Bruschetta med røktlaks Denne forretten er et fast innslag på middagsbordet når jeg har gjester i Italia. For det første syntes italienere alltid det er veldig stas å få servert norsk røktlaks, for det andre er alle helligt overbevist om at den jeg har med meg fra Norge er mye bedre enn den de får … Fortsett «Bruschetta»

Vegetar

Auberginer med feta ost Dette er en enkel og smakfull forrett som de fleste liker 2 auberginer 1 pakke gresk fetaost gressløk balsamico eddik salt Skjær auberginene i tynne skiver og stek dem i olje, legg dem i tørkepapir slik at oljen trekkes ut . Dette er viktig slik siden auberginer er som en svamp … Fortsett Vegetar