«Bruschetta»

Bruschetta med røktlaks

Denne forretten er et fast innslag på middagsbordet når jeg har gjester i Italia. For det første syntes italienere alltid det er veldig stas å få servert norsk røktlaks, for det andre er alle helligt overbevist om at den jeg har med meg fra Norge er mye bedre enn den de får kjøpt i butikken. Oppskriften er ikke norsk, men jeg kom over den på et utested i Roma for mange år siden. Det gjør vel ikke noe så lenge den er knallbra 🙂

Ingredienser:

  • Røklaks etter behov
  • Brød, stekte skiver (bruschetta)

Dressing:

  • majones, 1 dl
  • ketchup, etter ønske
  • sennep, 2-3 spiseskjeer
  • tabasco, 2-3 dråper
  • akevitt, 2-3 teskjeer
  • sitron, 1-2 teskjeer

Alle ingrediensene til dressingen blandes sammen og smøres på lakseskivene. Pynt i form av sitron og agurksiver passer bra.

Buon Apetito 🙂


«Crema di Ceci»

Kikert er en belgfrukt som er full av viktige næringsstoffer og som i tillegg smaker godt. Den er kanskje litt nedprioritert i det nordiske kostholdet mens i arabiske land er den mye brukt. Kan absolutt anbefale denne forretten som er enkel og rask å lage bare du husker å legge kikertene i bløt dagen i forveien.

Ingredienser:

250 g kikerter. tørkede

1 kvist rosmarin

salt og pepper

extra vergin olivenolje

50 g bacon

Legg kikertene i vann i 12 timer, deretter kok dem sammen med hvitløk og rosmarin i saltet vann til de er myke. Fjern stilken til rosmarinen, tilsett olivenolje og kvern med en stavmikser til du får en myk krem. Serveres på bruschetta med sprøstekt bacon over.

Buon apetito 🙂

 


«Crema di Melanzane» -Auberginer krem 

Denne grønnsaken brukes mye i det italienske kjøkkenet, spesielt om sommeren, og egner seg godt både til forretter, hovedretter og som tilbehør. Denne varianten fikk jeg servert for noen dager siden hos en venninne og siden den traff smaksløkene mine med et PANG, bestemte jeg meg for å dele den 🙂

Ingerdienser:

1 aubergine

1 boks med grønn oliven uten stein

2 fedd hvitløk, hakket

5-6 basilikumblader

1-2 chilipepper i olje

extra vergin olivenolje

Stek hvitløkfeddene i olivenolje, ha i auberginene og la dem steke på svak varme til de er myke. Bland alle ingrediensene og kvern dem med en stavmikser.

Buon Apetito 🙂


«Crema di Pomodori secchi»

I Italia er pate`av soltørkede tomater  populært sammen med bruschetta som en smakfull forrett. Kan også brukes i pasta eller som en ekstra piff til gryter og supper. En spiseskje av denne kremen gjør susen🙂 Den er enkel og rask å lage, noe som alltid er kjærkomment i en travel hverdag…

Ingredienser

300g soltørkede tomater

2 fedd hvitløk. delt i to

5-6 basilikumblader

10 -15 kapers

1-2 chilipepper i olje

extra vergin olivenolje

10 ml hvitvin, tørr

Legg tomatene i en kjele med vann og la dem koke i 5 minutter. Hell av vannet og tørk tomatene. Stek hvitløkfeddene i olivenolje, ha i vin og la den fordampe på svak varme. Ved å steke hvitløken på denne måten vil den få en mildere smak. Noen velger å ha den i rå, det er smak og behag. Bland alle ingrediensene og kvern dem med en stavmikser. Vips, så har du en deilig krem å smøre på bruschetta`en.

Buon Apetito🙂


«Pate` di Olive nere»

Ofte er det enkleste det beste og stort enklere går det ikke an å gjøre en forrett. Denne olivenpateen er yppelig til bruschettaer`

Ingredienser:

1 boks med sorte oliven uten sten

2 fedd hvitløk. delt i to

1-2 chilipepper i olje

extra vergin olivenolje

10 ml hvitvin, tørr

Stek hvitløkfeddene i olivenolje, ha i vin og la den fordampe på svak varme. Ved å steke hvitløken på denne måten vil den få en mildere smak. Noen velger å ha den i rå, det er også godt men gir en litt sterkere smak. Bland alle ingrediensene og kvern dem med en stavmikser. Vips, så har du en deilig krem å smøre på bruschetta`en.

Buon Apetito 🙂

20161008_193853