Kapers

Made with Square InstaPic

Før var for meg  kapers bare en marginal ingrediens som jeg ikke hadde noe særlig forhold til . Det  var før møtet med Sicilia, kappersens Mekka. Vi var på ferie i Lipari, en av de syv øyene som utgjør «le Eolie» da jeg oppdaget hvor fantastisk denne blomsterknoppen er i mange retter, den gjør ofte virkelig forskjellen. Silianere elsker den og bruker den mye og også for meg er den blitt en obligatorisk ingrediens i matskapet .Når jeg er så heldig å feriere på Sicilia kjøper jeg gjerne 2-3 kilo med meg hjem slik at jeg har en god stund fremover.  Jeg syntes de er best når de ligger i salt og ikke i lake, men det er smak og behag. De må selvfølgelig skylles godt før de brukes eller blir lett retten altfor salt. Ut fra kapersen som egentlig er en knopp, springer det en utrolig vakker blomst. Frukten fra kapersplanten heter cucunci og er også spiselig. Den har en mer fyldig smak, kan minne litt om oliven, og er veldig populær til aperitiffer. Her kommer noen forslag til oppskrifter med kapers: Auberginer med sverdfisk , fylte squash,  tomatsalat , peperonata siciliana418412_3315784017055_335966390_n