Artisjokkfestival

Hvert år i Ladispoli organiseres en stor artisjokk-festival som strekker seg over en langhelg, som oftest i april. Målet med den første festivalen (2. april 1950) var å relansere byen, og hva var ikke bedre enn å utnytte dens lokalprodukt. Det ble en suksess, festivalen fikk mye positiv omtale av pressen slik at Ladispoli ble «gjenoppdaget» og turismen økte. Andre fikk også øynene opp for denne grønnsaken og etterspørselen økte over store deler av Italia. I dag har fortsatt artisjokken hovedrollen som seg hør og bør, men nå det er også mange andre stands med tradisjonelle produkter fra hele Italia tilstede. En riktig gastronomisk messe har utviklet seg.

20170407_212834

Her frityrstekes det for alle penga!!!

Datoen for hendelsen følger jordbrukskalenderen og varierer fra år til år. Festivalen varer i tre dager, fra fredag til søndag. I de senere år innledes den med noe italienerne kaller «bi-settimana gastronomica» der de beste restaurantene tilbyr fastpris-menyer utelukkende basert på artisjokker, fra forrett til dessert. Søndag arrangeres en avslutningsseremoni med et flott fyrverkeri.

20170407_213140

€ 5,00 for en porsjon frityrstekte artisjoker og et glass hvitvin 🙂

Her kommer forslag til noen oppskrifter: Artisjokk til lunsjLasagne med artisjokkerRigatoni med kongereker & artisjokkerCarciofi alla giudia (Artisjokker a`la giudia)Spaghetti med artisjokk og trøffel & Carciofi alla Romana “romerske artisjokker”. Buon appetito 🙂