Bracciano innsjø

Bracciano innsjø er et nydelig sted som ligger 3,2 mil nordvest for Roma. Innsjøen var opprinnelig en vulkan. Det vi ser i dag er en kaldera fylt med vann. Denne oppsto fordi overflaten kollapset ned i et tomt magmakammer etter et vulkanutbrudd.

Rundt ser vi et frodig område med lange, deilige badestrender hvor det mange steder er mulig å ligge svalt under et tre og få litt hvile fra en stekende sol en varm sommerdag. Der er også muligheter for å leie solsenger og parasoll, vi er faste kunder hos Lago Shop som har to elskverdige innehavere vi har blitt godt kjent med etter hvert.

Det er  mange restauranter og trattoriaer som er verdt et besøk, både langs innsjøen og inne i byene. Noen karakteristiske retter er  ferskvannsfiskene «coregone» (sik), «luccio» (gjedde) og «anguilla» (ål, derav navnet på en av byene; Anguillara), men også villsvin som er fanget i skogene i nærområdet. Dette er en av de reneste innsjøene i Italia og fungerer som drikkevannskilde for Roma. Det ligger tre byer rundt innsjøen, Bracciano som den har fått navnet fra, Anguillara Sabazia og Trevignano Romano. Rugende over innsjøen, midt i Bracciano by, ser vi «Castello Odescalchi». Slottet er fortsatt eid av en vaskekte prinsesse  Lucia Odescalchi, en anerkjent italiensk smykkedesigner. Ingen mindre enn Tom Cruice giftet seg her med Katie Holmes i sin tid, og det samme gjorde den kjente italienske musikeren Eros Ramazotti. Begge er dessverre skilt i dag men det er en annen historie. Det er mulig å besøke slottet og de har mange spennende historier å fortelle, spesielt om en prinsesse og hva hun gjorde med sine elskere når hun ble lei dem. For mer informasjon: http://www.odescalchi.it/#!/home

Slik kommer du fra Roma til Bracciano:

Buss (COTRAL):

  •  Roma Saxa Rubra – Anguillara Sabazia – Trevignano Romano – Bracciano – Manziana
  • Roma Saxa Rubra – Bracciano – Manziana – Canale Monterano – Oriolo Romano – Vejano – Barbarano Romano – Blera

Tog (Trenitalia):

  • FL3 (Roma Ostiense – Cesano – Bracciano – Viterbo)