Auberginer med feta ost
Dette er en enkel og smakfull forrett som de fleste liker
- 2 auberginer
- 1 pakke gresk fetaost
- gressløk
- balsamico eddik
- salt
Skjær auberginene i tynne skiver og stek dem i olje, legg dem i tørkepapir slik at oljen trekkes ut . Dette er viktig slik siden auberginer er som en svamp og trekker til seg mye olje. Skjær feta osten i tynne lister som rulles inn når auberginene når disse har kjølnet. Til slutt bindes disse sammen med et gressløk strå og dekoreres med balsamiskeddik.
Buon Appetito 🙂
Ovnsbakt løk
Løk er ikke bare smakfullt og supert som tilsetning i en rekke retter, men den er også
nydelig som en selvstendig forrett. Her er et forslag som ikke bare er godt men også sundt. Løk inneholder nemlig næringsstoffer som antioksidanter, svovelforbindelser og karbohydrater, noe som gjør den til et helsebringende innslag i menyen.
- løk skåret i skiver, 5-6 mm
- olivenolje ekstra vergin
- bladpersille
- salt
- strøbrød
- Buljong
Fordel løkskivene på bake papir og tilsett olivenolje, salt, strøbrød, bladpersille og/eller annet krydder etter smak. Hell litt grønnsaksbuljong over, cirka en spisesje til hver løk, slik at de unngår å bli tørre. Stekes midt i ovnen til de er myke på 200 ͦ C (cirka 20 minutter).
Buon Appetito 🙂